elbarnvagn

Hur fungerar en elektrisk barnvagn?

Ska du skaffa en elbarnvagn? För många är tanken om att leva utan barnvagn bisarr men att ha en som drivs med elmotor, är inte det att överdriva? Det är faktiskt alltfler som börjar inse fördelarna med att ha en elektrisk barnvagn som inte är så tung att skjuta framför sig. Men hur fungerar detta? Vi kikar lite närmre på fenomenet smart stroller, eller smart barnvagn!

Barnvagn med elektrisk motor

För att en elbarnvagn ska fungera så måste det sitta en elmotor vid hjulen. Man brukar kopplar elmotorn till bakhjulen som på detta vis får skjuts när du är ute och går. En elektrisk barnvagn är för det mesta designad så att du på ett intuitivt sätt kan välja hur mycket skjuts du vill ha.

Styrningen av barnvagnen sker från styret. Därmed har du som förälder full kontroll på hur mycket elmotorn skjuter på barnvagnen. Med säkerhetslås så börjar hjulen inte rulla när du inte vill det!

Vad är så bra med elbarnvagnar?

Framförallt så handlar det om att du får hjälp med att skjuta barnvagnen framför dig. Det är faktiskt något som du kan vilja ha i många olika situationer.

De främsta fördelarna med barnvagn på el är:

  • Det blir lättare att promenera direkt efter födseln
  • När du har mycket packning så blir det inte för tungt
  • Du klarar att få upp vagnen för branta backar galant
  • Det växande barnet blir inte svårare att skjuta fram i vagn

Du kan ju använda samma chassi och hjul när du byter till sittdel för vagnen och då är det verkligen skönt att veta att du kommer att orka uppför. Både då varukorgen är full och då barnet börjar närma sig maxvikt för barnvagn.

En elbarnvagn har också bromsande effekt

Det är ju lätt att förstå varför du skulle vilja ha en elbarnvagn för uppförsbackar. Men visset du att en barnvagn med elmotor också erbjuder en bromsande effekt. När du går nerför en backe och det rullar på för starkt så kommer motorn att hjälpa dig att bromsa.

Det här är något som bidrar till så mycket trevligare användarupplevelse. Både för dig och för barnet. Du slipper bli helt svettigt av att vara ute och gå i en backig stad med ditt barn. Och barnet tycker förstås att det är skönt att få rulla fram på ett så mjukt och jämt sätt.

Så kul ni kan ha med eldrift på barnvagnen:

Vaggeffekt för barnet och mer

Numera kan du med en smart barnvagn även få saker som vaggning när barnet sover och cruise control. Du behöver inte ens hålla i handtaget och barnvagnen rör sig framför dig i enlighet med dina rörelser!

Ska du skaffa el barnvagn?

Det här är en smakfråga men kom ihåg att perioden med de små barnen är ganska kort. Kanske kan det ändå vara värt att satsa på barnvagn elektrisk motor driver fram. Om du inte alls gillar funktionen så är det ju inte svårare än att du inte använder den eller att du byter till en traditionell barnvagn utan elmotor!

Var kan jag köpa elektrisk barnvagn?

Du kan hitta elektriska barnvagnar i butiker som säljer barnvagnar. Det finns inte så många olika modeller att välja från men segmentet växer i takt med att föräldrar inser fördelarna med att ha en elbarnvagn hellre än en vanlig.

Kolla här, du kan till och med låta barnvagnen rulla automatiskt framför dig då du joggar: