när köpa barnvagn

När bör du köpa en barnvagn?

När datum för födsel närmar sig är det hög tid att ha allting redo. Det kan vara smart att ta hand om barnvagnsköpet tidigare än så. Du kan ju behöva läsa lite tester och fråga vänner och familj för att hitta den bästa barnvagnen för dig. Dessutom är det bra att veta hur mycket den kommer att kosta så att du kan klura ut hur du ska finansiera köpet.

Ta ett lån för barnvagnen

Det finns goda skäl till att inte snåla när det handlar om barnvagnen. Detta särskilt om du kommer att använda den mycket. Med det bästa privatlånet får du råd med vagnen som du vill ha. Du kanske får betala tillbaka på den lite längre än om du köpt en billig vagn men det kan det vara värt.

Ponera att du med bästa vagnen för dig och ditt barn kan göra saker på ett smidigt sätt. Det är stor skillnad mellan en resevagn och en barnvagn som inte är till för att resa lätt med. Lika stor skillnad är det mellan den lätta resevagnen och barnvagnar som är gjorda för att ge plats till flera barn plus en massa packning.

hund under vagn

Men börja med att bestämma dig för budget och hitta ett bra lån för din vagn om du inte kan finansiera den på annat vis. När du har budget klar kan du bena ut vilka egenskaper du vill att din barnvagn ska ha.

Ska barnet sitta framåt eller bakåt?

Det har ju länge diskuterats om barn mår bäst av att blicka framåt eller att se bakåt på dig när vagnen rullar. Det finns en senare studie som fastställer att barn faktiskt bör åka baklänges. Inte för att det är så bra för deras balanssinne eller något sådant.

Att sitta baklänges betyder ju att barnet kan se på föräldern som skjuter på barnvagnen. Barn som ser sin vårdnadshavare skrattar mer och är mindre stressade. Om detta är viktigt för dig ska du alltså spana efter den här typen av vagn.

Med tanke på månader och år

När du köper barnvagn så tänker du i första hand på din bebis. Det kan kännas viktigt med ligg-del som sedan byts till en sitt-del. Men tänk på att de bästa barnvagnsmodellerna är gjorda för att räcka mycket längre än så.

Om du ändå tar ett lån och investerar i en riktigt bra barnvagn så kan du ju lika gärna satsa på en modell som barnet kan sitta i tills det är färdigåkt omkring 3 årsåldern. Det finns pengar att spara på att satsa på kvalitet som håller hela vägen. Här ska du också tänka på att du garanterat kommer att lasta vagnen med allt från bebins sköt-saker till mjölk från butiken.

Konstruktion och tyg ska vara slitstarkt så läs recensioner och ta reda på hur vagnen som verkar bäst kommer att klara sig genom ur och skur under minst två års tid!

När ska du köpa barnvagnen?

När du har svaren på punkterna här ovan är det dags att köpa barnvagn. Om du är klar med detta månaden innan det är dags för födsel slipper du stressa. Då behöver du inte heller lita på att någon annan köper barnvagnen åt dig i enlighet med dina instruktioner hemifrån där du sitter med din nya bebis och väntar på din vagn…

Billig, punkteringsfria hjul, fällbar sits
Sittbas medföljer, ergonomisk, motor för hjul, elbarnvagn!