3 goda råd när du väljer barnvagn

Vad ska du tänka på när du köper barnvagn? Om du har kommit fram till att det inte går att leva utan barnvagn men känner dig lite villrådig i barnvagnsdjungeln ska du fokusera på följande 3 råd. Det finns en massa fantastiska funktioner på barnvagnar. Du kan ju till och med satsa på elbarnvagn. Men först och främst så är det följande 3 saker som du måste reda ut…

1. Vilken tid är barnvagnen för?

Vi du ha en barnvagn som du använder direkt från födsel och sedan hela vägen fram tills att barnet vägrar att sitta i barnvagn? Då ska du välja en barnvagn med liggdel och sittdel eller en barnvagn som kan fällas ner hela vägen till liggande läge. Det kan till exempel vara en Joolz Day+ barnvagn eller en Baby Jogger City Tour 2.

2. Var kommer du att gå med barnvagnen?

Om det kommer att bli en hel del skogstigar och terräng så ska hjulen och fjädringen vara gjord för detta. Undersök hur väl vagnen klarar olika underlag och hur tung den är. En mycket tung vagn som väger över 12 kg är svår att dra fram i sand och grus om hjulen inte är gjorda för detta.

Betänk också bredden på vagnen. Om du ska gå på platser där det stundtals blir svårt att komma fram med en alltför stor vagn så är det viktigt att du tänker på detta då du väljer modell.

3. Vad får barnvagnen kosta?

Du kan hitta en helt normal barnvagn för under tusenlappen men du kan också lägga åtskilliga tusen kronor på den. Det är smart att bestämma budget innan du börjar titta. Då behöver du inte lägga tid på barnvagnsmodeller som ändå inte passar din budget. På så vis slipper du ta ett lån för barnvagn då du upptäcker att det finns en modell som nu är din drömmodell och som du kommer att sukta efter för resten av livet om du inte köper den.

Kan bli tvillingvagn, komfort, fullt liggläge
Billig, punkteringsfria hjul, fällbar sits
Sittbas medföljer, ergonomisk, motor för hjul, elbarnvagn!